L’espai virtual de formació de l’AAC-GD és l’eina que, mitjançant recursos pedagògics comunicatius i documentals a través d’internet, ens permet apropar la formació a tots els i les professionals amb independència de la procedència geogràfica i de l’horari laboral.

Tot aquest conjunt configura l'entorn virtual d'aprenentatge on té lloc la formació.

 

Skip available courses

Available courses

Programa

Dia 1:

  • Motivació i conceptes preliminars
  • Cas d’estudi. Visualitzacions d’ús intern: control de qualitat, volum i abast de la col.lecció, priorització d’accions de conservació
  • Pràctica

Dia 2

  • Percepció i tria de gràfics
  • Cas d’estudi. Geolocalització, difusió de la col.lecció i del fons
  • Pràctica

 

Els participants també han de disposar d’ordinador amb Tableau Públic instal·lat. Idealment amb Windows.

 

Professorat

Mireia Ribera Turró

Doctora en Documentació Digital. Enginyera Informàtica. Professora agregada a la UB, impartint l’assignatura de “Presentation and Visualization” al màster de Data Science Fundamentals.

Marga Ortiz Morillas

Sóc llicenciada en Humanitats, graduada superior en Arxivística i Gestió de Documents i màster en Biblioteques i Col·leccions Patrimonials. La meva experiència en el camp dels arxius es mou entre els municipals i els de les entitats sense ànim de lucre. Actualment compagino l’àmbit bibliotecari, com a referent de l’Àrea Infantil i responsable de les activitats formatives i guiades de la biblioteca i l’arxivístic, amb diferents projectes que realitzo o hi participo com a arxivera independent.

Objectius

Tenir coneixements per poder definir i implantar un sistema d’arxiu electrònic en una organització

Programa

  1. El concepte d’arxiu electrònic segons la Llei 39/2015. Models i solucions existents.
  2. L’emmagatzematge versus la preservació. La política de preservació.
  3. L’arxiu electrònic dintre del sistema. Visió holística: de l’avaluació a la preservació passant per la captura i l’accés. Visió de sistema i continuïtat versus visió finalista.
  4. Accions, eines i estratègies: repositori segur, pla de contingència, requeriments, pla de continuïtat digital

Formadora:

Marta Munuera Bermejo

Arxivera a l’Ajuntament de Terrassa des de l’any 2001 on treballa en la implantació del Sistema de Gestió Documental. Ha impartit cursos per l’Associació d’Arxivers  sobre la gestió de registres electrònics a l’administració, sobre com realitzar un quadre de seguretat i accés i sobre el sistema de gestió documental de l’Ajuntament de Terrassa. Des de fa quatre anys imparteix classes d’avaluació documental al màster d’arxivística a l’ESAGED. A més, actualment és membre de la Junta de l’Associació d’Arxivers com a tresorera.